Friday, September 4, 2015

Naked City - Naked City


Dragi posetitelji, evo me opet, možemo reći da sam se vratio, mada ne na velika vrata :) U biti, neko vreme sam prekinuo sa blogovanjem, neki od Vas su možda i primetili :) Razlog je bio ukidanje Groovesharka, sajta sa koga sam puštao muziku. I moram reći da nisam našao adekvatno rešenje, niti zamenu.

Ipak, želja za ovim blogom i dalje postoji, u to ime, moraću se poniziti i privremeno se poslužiti YouTube bazom, koja je veoma loša, što se mene tiče. Nasuprot uvreženom mišljenju da na YouTube ima sve, moje mišljenje je da nema skoro ničega. Uostalom, najmanje 80 % albuma sa ovog bloga se ne može tamo naći. Ali, eto, vreme je da se krene dalje, tako da ću neko vreme postovati ono što mi Tube nudi, a da je, naravno, po mom ukusu :)

A što se tiče današnjeg posta, poštovaocima Zorna ovo je nezaobilazan deo jedne velike i raznovrsne karijere, a onima koji ne znaju ko je Zorn predstavljaće ekskurziju u nešto što nisu mogli ni zamisliti :) Ova moćna mešavina roka, džeza, metala, noiza, povezana silovitim udarima Zornovog saksofona, kao i fantastično okupljenom ekipom njujorških muzičara (Fred Frith, Bill Frisell, Wayne Horvitz, Yamatsuka Eye), odupire se svim granicama i žanrovskim ograničenjima, dajući nam nešto potpuno jedinstveno.

Baš onako kako ja volim :)


Recenzija
Godina : 1989                                                                                              English version
Izdavač : Elektra
TT : 53:30
No comments:

Post a Comment